آموزش کار با سایت تریدینگ ویو (Trading View)
وبسایت تریدینگ ویو (tradingview.com) یکی از معتبرترین و مهمترین وبسایتها در زمینه تحلیل آنلاین برای تحلیل گران است. نمودار سهام ها و انواع جفت ارزها، شاخصهای بازار امریکا، فلزات، ارزهای دیجیتال و … را میتوان در این وبسایت مشاهده نمود. اطلاعات و ابزارهای بسیار زیادی که در این پلت فرم برای استفاده وجود دارد، Tradingview را از سایر پلت فرمهای مشابه متمایز ساخته است. همچنین، تمامی ابزارهای تکنیکال اعم از روند، انواع خطوط مقاومت، کانالهای ساده و فیبوناچی، الگوهای کلاسیک و هارمونیک و … نیز به صورت رایگان برای استفاده تحلیل گران وجود دارد.
توجه: به دلیل اعمال تحریم از سوی سایت تریدینگ ویو امکان دسترسی با آی پی ایران به این سایت امکانپذیر نیست و حتما باید با آی پی خارج از ایران وارد سایت شوید!
آموزش تریدینگ ویو (Trading View)
با ثبت نام در سایت تریدینگ ویو به آسانی میتوان از امکانات آن استفاده نمود.
در شکل زیر برخی قسمتهای صفحه اصلی وبسایت را مشاهده میکنید:
در ستون سمت راست امکاناتی از قبیل تنظیم کردن آلارم، استفاده از تقویم، گفت و گو با دیگران و به اشتراک گذاری پیش بینیهای معاملاتی و غیره و در ستون دوم، دیده بان مورد نظر کاربر، سهم مورد بررسی و اخبار آن قرار دارد. به علاوه در نوار بالایی، اطلاعات کلی برخی از مهمترین شاخص ها، قسمت جست و جو برای یافتن سهم، خلاصهای از بازار و … را میتوان مشاهده نمود. به منظور استفاده بیشتر از امکانات این پلتفرم، سه اشتراک، pro pro+ و premium نیز با ویژگیهای متفاوت قرار دارد که از جمله مهمترین تفاوتهای آن ها میتوان به استفاده از آلارم، مشاهده چند نمودار در یک صفحه، نمودارهایی بر اساس فرمول های انتخاب شده و … اشاره نمود.
دو محدودیت مشهودی که در اشتراک رایگان وجود دارد، عدم امکان استفاده بیشتر از سه اندیکاتور در یک زمان، مشاهده نمودار قیمت ها در بازه زمانی پایین تر از یک دقیقه و در دسترس نبودن گزینه آلارم است. اما پرکاربردترین قسمت سایت تریدینگ ویو، تحلیل تکنیکال سهم ها است. برای استفاده از قسمت تحلیل تکنیکال میبایست در قسمت جست و جو، نام سهم مربوطه را وارد کرد و سپس گزینه full featured chart را فشار داد.
پس از این صفحه نمودار قیمتی سهم مورد نظر باز میشود:
پیش از آغاز هرکاری برای تحلیل باید حالت خاصی را در نمودار قیمت ها تنظیم نمود. دو حالت auto و log در قسمت پایینی نمودار قرار دارد. در صورتی که سهم مورد بررسی هریک از جفت ارزها باشند، نیازی به تغییر حالت auto که حالت اولیه ی نمودار است، نمیباشد. در غیر این صورت، برای تحلیل هر سهمی اعم از فلزات، سهمهای بازار امریکا، ارزهای دیجیتال و … میبایست قیمت ها را در حالت log تنظیم نمود. در تصویر بعدی در نوار بالایی به ترتیب نام سهم، بازههای زمانی متفاوت (در اینجا روزانه یا D)، نحوه نمایش نمودار قسمت ها، ابزار مشاهده همزمان چند سهم با هدف بررسی همبستگی میان آن ها، اندیکاتور و … وجود دارد. همچنین در قسمت راست نوار بالایی، میتوان از آیکون دوربین برای ذخیره تصویر نمودار استفاده نمود. آیکونهای بعدی برای بزرگ نمودن صفحه نمودار و تنظیمات میباشند.
در سمت چپ نمودار قیمتی نیز انواع نشانگر ها، ترندها، چنگال اندروز گن ها و فیبوناچی، اشکال هندسی، باکس توضیحات، الگوها و … قرار دارد.
ابزار تردیدینگ ویو
هر یک از این ابزار، شامل زیر مجموعهای هستند که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم:
- روندها: ستون روندها شامل خطوط حمایت و مقاومت و انواع کانال هاست.
- چنگال اندروز، گن ها و فیبوناچی: شامل انواع چنگال اندروز، گن و فیبوناچی میباشد.
- اشکال هندسی: شامل قلمو برای رسم شکل مورد نظر، مستطیل، دایره و نیم دایره، منحنی و … است.
- باکس توضیحات: ابزاری برای یادداشت برداری و نشانه گذاشتن هدف قیمتی است.
- الگوها: برخی الگوهای کلاسیک مانند الگوی سرشانه، الگوهای هارمونیک مانند انواع ABCD و انواع امواج الیوت در این مجموعه قرار دارد.
- محاسبه و تخمین، نمودارها و شکلک ها، خطکش اندازه گیری: یکی از ابزاهای بسیار مفید برای اعمال روی نمودار قیمتی. با این ابزار به آسانی و با یک نگاه میتوان متوجه شد که آیا حد سود یا ضرر رعایت شده است یا خیر. Long position و Short position برای مشخص نمودن حدود سود و ریسک در معاملههایی که به ترتیب پوزیشنهای buy و sell اتخاذ میشود، قابل استفاده است.
حال در خارج از این محدوده، در سمت راست نمودار سهم در کادر قرمز رسم شده، میتوان نام سهم، قیمت باز شدن، بسته شدن، بیشترین و کمترین قسمت و تغییرات آن را در بازه زمانی که سهم در آن در حال بررسی است مشاهده نمود. همچنین به ازای هر اندیکاتوری که بر روی سهم فعال است، در سمت راست نیز اطلاعات مرتبط با همان اندیکاتور در دسترس میباشد. به علاوه، هر اندیکاتوری که فعال بوده اما پنهان باشد، به صورت رنگ طوسی نمایش داده میشود. در این شکل اندیکاتور حجم یا Vol پنهان و اندیکاتور MACD فعال است.
ابزارهای دیگری که سایت تریدینگ ویو در اختیار تحلیل گران قرار میدهد، استفاده از فیلترنویسی و طراحی کدهایی برای جداسازی سهمهایی با ویژگیهای خاص و مورد نظر است. امکانات فراوان دیگری نیز وجود دارد که در صورت نیاز میتوان از تحلیل گران و ویدئوهای آموزشی که برای این وبسایت وجود دارد استفاده نمود.