برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

باز هم قصه تکراری حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از گوگل پلی

سابقه کشمکش میان شرکت‌های خارجی و فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی با اپلیکیشن‌های ایرانی به سال ۱۳۹۶ بازمی‌گردد. دقیقا همان زمانی که اپل به دستور دونالد ترامپ برخی اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ‌استور حذف کرد. اما ماجرا به همینجا ختم نشد و در فاصله کوتاهی گوگل پس از اپل نرم‌افزارهای ایرانی را از گوگل‌پلی (فروشگاه آنلاین نرم‌افزارهای اندرویدی) حذف کرد.

این روند ادامه داشت تا اینکه سال گذشته برخی خبرها حاکی از حذف سه پیام‌رسان بومی و دو اپلیکیشن حمل و نقل هوشمند کشور از گوگل پلی بود. بررسی‌های در آن زمان نشان می‌داد که  نه تنها خود اپلیکیشن‌ها از گوگل پلی حذف شده بلکه به طور کلی اکانت متعلق به این شرکت‌ها از گوگل پلی حذف شده است. آنطور که برخی از این تیم‌ها می‌گفتند، آنها ایمیل مبنی بر حذف شدن این اپلیکیشن بخاطر تحریم‌ها دریافت کرده‌ بودند.

حالا پس از پشت سر گذاشتن این کشمکش‌ها بار دیگر صحبت از حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی تکرار شده است.

کدام یک از اپلیکیشن‌ها از گوگل پلی حذف شدند؟

بر اساس گزارشی از ایسنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد طی چند روز گذشته چند اپلیکیشن ایرانی دیگر مانند دیوار، تپسی، دیجی‌کالا و اپلیکیشن آپ هم از فروشگاه اینترنتی گوگل پلی حذف شده‌اند. هنوز اظهار نظر و اطلاعیه رسمی از سوی مسئولان و مدیران مربوطه در این حوزه منتشر نشده اما در برخی خبرها به نقل از مدیر ارشد اجرایی یکی از اپلیکیشن‌های حذف شده از گوگل پلی، اعلام شده که ضرر این مدل اتفاقات به طور کلی برای کاربران است. در هر صورت نیازمندی به اپلیکیشن‌ها وجود دارد و حالا کاربران مجبور هستند اپلیکیشن را از سایر مسیرها دریافت کنند و از طرفی ممکن است برخی کاربران برای دانلود آن را از منابع نامشخص دریافت کنند.

کارشناسان چه می‌گویند؟

کارشناسان در این زمینه می‌گویند در  مسئله گوگل پلی با دو چالش مواجهیم که باید از هم تفکیک شوند؛ اولی حذف اپلیکیشن‌ها از روی گوگل پلی و دومی حذف از روی گوشی. در مورد اولی به دلیل وجود کافه بازار و مایکت و ... این مسئله مشکلی برای کاربران داخل ایران ایجاد نمی‌کند. مسئله دوم اما هرچند احتمال کمتری دارد، به واسطه تسلطی که گوگل در سیستم عامل اندروید دارد، است و به این دلیل که ما نسخه بومی نداریم، این موضوع می‌تواند مشکل‌ساز شود.

نکته قابل توجه این است که چالش بزرگ دیگری که حذف اپلیکیشن‌ها از فروشگاه گوگل دارد برای کاربران خارجی است چراکه اپلیکیشن‌های ایرانی و داخلی نمی‌توانند در خارج از کشور بازاریابی کنند؛ بنابراین کاربرانی که در خارج از کشورند، برای استفاده از این اپلیکیشن‌ها باید آن‌ها را از فروشگاه‌های داخلی دانلود و نصب کنند که این امر سخت و بعید است. همچنین  گاهی اوقات حذف این اپ‌ها دلیلی فنی هم دارد که گوگل پلی اعلام می‌کند و بعد از مدتی مجدد به فروشگاه گوگل برمی‌گردند ولی همانطور که گفته شد، بهانه تحریم آمریکا معمولا مهم‌ترین دلیل حذف است. 

این اتفاقات بدون شک چالش‌های بسیاری را برای کاربران چه در داخل و چه در خارج از کشور به وجود می‌آورد و اینطور که به نظر می‌رسد فعلا خبری از پایان این کشمکش‌ها میان فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی با اپلیکیشن‌های ایرانی نیست و ما هر چند وقت یک بار شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.

برچسب: GOOGLE PLAY, IRANIAN APPS
ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

حساب کاربری

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم