چرا هدفون بیسیم همیشه بهترین انتخاب نیست؟
هدفونهای بیسیم (ایربادزها) علیرغم مزایایی که بهخاطر تکنولوژی بلوتوثی و سایر موارد ارائه دهند، معایبی هم دارند که در هنگام خرید، حتما باید این نکات را هم در نظر داشته باشید.
هدفونهای بیسیم، امروزه به بخش جداناپذیر اغلب کاربران تبدیل شده که آزادی از سیمهای درهم تنیده را با ظاهری شیک و مدرن ارائه میدهند. از مدلهای پرچمداری مانند ایرپاد گرفته یا جایگزینهای مقرون بهصرفه، تماما بر بازار لوازم جانبی صوتی تسلط دارند و شرکتهای تولیدکننده هم با آگاهی از این موضوع، هر ساله چندین مدل جدید را روانه بازار میکنند.
با این حال، هر چهقدر هم راحت بهنظر برسند، ایربادزها یا همان هدفونهای بیسیم هم دارای نقاط ضعف زیادی هستند که اغلب نادیده گرفته میشوند. بنابراین، اگر قصد خرید ایربادز را دارید، حتما قبل از خرید با مطالعه این مطلب، از نقاط ضعف آنها آشنا مطلع شوید.
کیفیت صدا
ظهور کدکهای صوتی aptX و LDAC، باعث افزایش سطح کیفیت صدای تولیدی هدفونهای بیسیم شده است. با این حال، حتی این پیشرفتها نیز نمیتوانند با شفافیت فشرده نشده هدفونهای سیمی رقابت کنند. تکنولوژی بلوتوث هم از طرفی پهنای باند درستی برای ارائه صدای واقعی بدون اتلاف ندارد؛ البته امروزه با عرضه استانداردهای بلوتوثی جدیدی از جمله بلوتوث 5.3، تاحدودی این نقصان کیفیت صدا میتواند برطرف شود.
در هدفونهای سیمی، صدایی که شنیده میشود، درواقع همان صدای اصلی منبع است و هیچ فشردهسازی، از دست دادن جزئیات و هیچ استفادهای از کدکهای اشاره شده وجود ندارد. بنابراین، برای علاقهمندان به صدا یا هر کسی که به کیفیت صدای فوقالعاده بالا اهمیت میدهد، هدفونهای سیمی همچنان انتخاب بیچونوچرا هستند.
تاخیر در انتقال صدا
بهدلیل رمزگشایی سیگنال بافر دیجیتال و تبدیل آن به آنالوگ، همه هدفونهای بیسیم دارای تاخیر صوتی قابلتوجهی هستند که با بهبود نسل تکنولوژی بلوتوث، این تاخیر رفتهرفته کاهش خواهد یافت. این تاخیر بسته به مدل ایربادز میتواند بین 40 تا حتی 300 میلیثانیه باشد که از طرفی دیگر، هدفونهای سیمی اغلب تاخیر قابلتوجهی در انتقال صدا ندارند.
بنابراین اگر علاقه دارید تا در هنگام گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم، بازی، هنگام کار با صدا یا نواختن آلات موسیقی، با تاخیر صوتی کمتری مواجه شوید، هدفونهای سیمی همچنان یک انتخاب عاقلانه خواهند بود.
عدم پایداری اتصال
هدفونهای بلوتوثی بهدلیل بهرهمندی از امواج رادیویی، مستعد تداخل و عدم پایداری اتصال هستند که این عامل میتواند خود را بهصورت تاخیر در انتقال صدا، عدم اتصال صحیح و قطعووصل شدنهای گاهبهگاه اتصال در مناطق شلوغ یا زمانی که منبع تداخل در نزدیکی وجود دارد، نشان میدهد.
حتی اگر بهترین و یا مقرونبهصرفهترین هدفون بیسیم را بهسادگی در جیب پشت شلوار قرار دهید، احتمالا دچار قطعووصلی خواهید شد. همه این معایب در واقع، بهای عدم استفاده از کابل هستند. در دستگاههای سیمی هیچکدام از این چالشها را نخواهید داشت و میتوان آنها را در هر جایی بدون دغدغه استفاده کرد. بهعبارتی، اتصال هدفونهای سیمی فوقالعاده قابل اعتماد است.
سازگاری کمتر
هدفونهای بیسیم کاملا به اتصال بلوتوث متکی هستند. در حالی که این ممکن است بیشتر دستگاههای مدرن را پوشش دهد، میتواند در برخی دستگاههای استثنا نیز مشکل سازگاری با نسخه بلوتوث آن داشته باشد. بههمین خاطر، اگر مدل خاصی را برای هدفون بیسیم آینده خود انتخاب کردهاید، بهتر است قبل از خرید وضعیت سازگاری آن با دستگاههای خود را بررسی کنید.
با این همه مشکل، هدفونهایی سیمی جهانی هستند و شما برای یک اتصال کاملا پایدار و سازگار، تنها به یک جک هدفون 3.5 میلیمتری یا آداپتورهای مربوطه نیاز دارید.
نیاز به شارژ
برخلاف هدفونهای سیمی که تا زمان برق داشتن دستگاه کار خواهند کرد، هدفونهای بیسیم به باتری داخلی خود وابسته هستند. این باتریها معمولا تنها چند ساعت در هر بار شارژ دوام میآورند و طول عمر آنها هم با گذشت زمان کاهش مییابد.
بعد از یک یا دو سال، احتمالا متوجه خواهید شد که آنها را بیشتر شارژ میکنید که این نهتنها یک ناخوشایند خواهد بود، بلکه نشانه واضحی از پایان یافتن عمر محدود دستگاه است. البته باید به این ترکیب، کیس شارژ ایربادز را نیز اضافه کرد که همراه آن، چرخه تعمیر و نگهداری دو برابر شده و باتری آن نیز نیاز به مراقبت دارد.
شکننده و سخت برای تعمیر
هدفونهای بیسیم ممکن است شیک بهنظر برسند، اما اجزای پیچیده آنها مقاومت دستگاه در برابر شکستن را کاهش میدهد. باتریها معمولا اولین نقطهای هستند که اغلب در عرض چند سال از کار میافتند و جایگزینی آنها نهتنها دشوار است، بلکه اغلب غیرممکن است.
در مقابل، هدفونهای سیمی بسیار سادهتر هستند و رایجترین نقطه خرابی آنها، کابل یا سوکت بوده که تعمیر نسبتا آسانی نیز دارد. آنها همچنین دوام بیشتری نیز داشته و در برابر سقوط و استفاده خشن، بسیار بهتر از همتایان بیسیم خود مقاومت دارند.
خطر گم شدن یکی از گوشیها
هدفونهای بیسیم، یک خطر و ریسک اضافی نیز به همراه دارند؛ گم شدن یکی از گوشیها. این میتواند در حین دویدن یا حتی در بالشت کاناپه ناپدید شود و هدفون از دست رفته چیزی بیش از یک مورد آزاردهنده است. هدفون باقیمانده عملا بیفایده بوده و کارایی خود را از دست خواهد داد.
در نتیجه، خرید دوباره آنها میتواند هزینه ناقبولی داشته باشد که حتی هدفونهای یدکی نیز در صورت موجود بودن، ارزان نیستند. در اغلب موارد، از دست دادن یکی از گوشیها عملا بهمعنای از دست دادن کل مجموعه است و هدفونهای بیسیم با این خطر، به یک ریسک سرمایهگذاری تبدیل شدهاند.
قیمت بالا
هدفونهای بیسیم، امروزه با این همه مدلهای متنوع و گسترش استفاده، همچنان بهخاطر داشتن اجزای پیچیدهتر، قیمت بالایی دارند. هدفونهای سیمی با طراحی ساده، نهتنها ارزان هستند، بلکه ارزش بیشتری نیز نسبت به قیمت خود دارند. حتی شرکتهای تولیدکننده، قیمت هدفونهای سیمی را تا حدودی هم کاهش دادهاند تا در بازار تحت سلطه ایربادزها، همچنان رقابتی بمانند.
اگر بودجه آنچنان بالایی برای خرید هدفون در نظر نگرفتهاید و یا به کیفیت اهمیت بیشتری میدهید، مدلهای سیمی میتوانند بهترین انتخاب شما برای یک عمر استفاده مداوم باشند.