نقد و بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 14 پرو پلاس؛ میانرده کامل
نکات مثبت
- کیفیت ساخت بالا
- نمایشگر باکیفیت و روشن
- رابطکاربری با قابلیتهای شخصیسازی گسترده
- باتری ۶۲۰۰ میلیآمپر ساعتی با ماندگاری بالا
- تراشه پایدار و بهینه
- عملکرد مناسب دوربینهای در روز و شب
نکات منفی
- تراشه قدرت کافی در برابر رقبا ندارد.
- برنامههای چینی زیادی نصب شدهاند.
- دوربین سلفی در شب میتوانست عملکرد بهتری داشته باشد
- پنل پشتی مستعد جذب آثار لک و چربی است.
-
طراحی و کیفیت ساخت ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
شیائومی برای سری ردمی نوت ۱۴ به سراغ زبان طراحی جدیدی رفته که کاملاً با نسلهای قبلی متفاوت است.
ظاهر میانرده پرمیوم در نگاه اول ذهن کاربر را به سمت گوشیهای پرچمدار سوق میدهد که نکته مثبتی برای این شرکت چینی محسوب میشود.
از نظر کیفیت ساخت این دستگاه کاملاً توانایی رقابت با مدلهای گرانقیمت بازار را هم دارد؛ چرا که شیائومی از متریال شیشه و آلومینیوم در ساخت آن استفاده کرده است.
-
ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس به علت برخورداری از دو پنل شیشهای در جلو و پشت و فریم آلومینیومی از ساختار ساندویچ پنل بهره میبرد.
این گوشی در ابعاد ۱۶۲.۵ در ۷۴.۷ میلیمتر با ضخامت ۸.۷ میلیمتر ساخته شده و وزن آن نیز به ۲۱۰.۸ گرم میرسد.
-
با این حال، باید به این نکته اشاره کنیم که برخورداری از تقسیم وزن مناسب باعث شده که هنگام استفاده از این دستگاه، وزن بالای آن را احساس نکنید.
پنل پشتی شیشهای این دستگاه روکش شفاف دارد و به قدری شفافیت آن بالا است که مانند آینه عمل میکند.
-
لبههای این پنل به سمت فریم دستگاه منحنی شدهاند و همین موضوع هم باعث بهبود ارگونومی آن شده است.
همچنین باید اشاره کنیم پنل پشتی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس توسط گوریلا گلس ویکتوس ۲ محافظت میشود که مقاومت بالایی در برابر خطوخش از خود نشان میدهد.
- به جز ماژول دوربین سهگانه، مورد دیگری در پنل پشتی دیده نمیشود و باید گفت که بیرونزدگی آن زیاد است، ولی بهلطف قرار گرفتن در مرکز پنل پشتی، با قرار گرفتن روی سطوح صاف نمیلغزد.
-
اکنون به بخش جلویی دستگاه میرویم، جایی که برخورداری از نمایشگر خمیده جلوه زیبایی به آن اضافه کرده است.
این پنل حاشیههای باریکی دارد که باعث شده تقریباً به ۸۹ درصد از آن دسترسی داشته باشیم. همچنین گفتنی است که این پنل نیز لایه محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ دارد که پیشتر در گوشیهای بالارده و پرچمدار شاهد آن بودیم.
-
فریم آلومینیومی نوت ۱۴ پرو پلاس دو پنل پشت و جلو را از همدیگر جدا میکند و باید اشاره کنیم که بهصورت منحنی طراحی شده تا بهخوبی در دست قرار بگیرد. این فریم به گفته شیائومی دوام بالایی دارد و در برابر ضربه هم از خود مقاومت مناسبی نشان میدهد.
-
نمایشگر Redmi Note 14 Pro Plus
شیائومی برای گوشی Redmi Note 14 Pro Plus به نمایشگر AMOLED با وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل مجهز شده؛ در واقع این وضوح به گفته تولیدکننده چینی 1.5K است و بین Full HD و QHD قرار میگیرد.
این گوشی دارای نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز است و میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ در واقع باید بگوییم که این پنل ۱۲ بیتی است و از شارپنس بالایی بهره میبرد.
-
نرمافزار گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
گوشی موبایل Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus با سیستمعامل اندروید ۱۴ و رابطکاربری HyperOS عرضه شده است.
البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که این گوشی هنوز بهصورت گسترده در بازار جهانی عرضه نشده و دستگاهی که برای بررسی در اختیار داریم، نسخه چینی آن است.
-
برخورداری از رام چین گوشیهای شیائومی کلی مزایا و نکته مثبت به همراه دارد؛ در واقع چینیها همیشه بیشترین و جدیدترین امکانات خود را برای نسخه چین دستگاههای خود منتشر میکنند.
با این حال، نسخه چین بهصورت پیشفرض فاقدسرویسهای گوگل (GMS) است، ولی جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که با رفتن به تنظیمات میتوانید سرویس مذکور را فعال کنید.
-
سختافزار و عملکرد نوت ۱۴ پرو پلاس شیائومی
در بررسی گوشی ردمی نوت 14 پرو پلاس به بخش سختافزار میرسیم، جایی که سرنوشت هر دستگاه را در بازار رقابتی آشکار میسازد. میانرده پرمیوم چینیها از تراشه میانرده کوالکام استفاده میکند؛ اسنپدراگون 7s نسل دو با لیتوگرافی چهار نانومتری.
برخورداری از فرایند تولید چهار نانومتری باعث میشود تا این چیپ از نظر مصرف انرژی، بهینه و از نظر عملکرد، قدرت مناسبی داشته باشد.
این تراشه دارای پردازنده مرکزی هشت هستهای است که متشکلاند از یک هسته بزرگ از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز، سه هسته میان قدرت از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار هسته کوچک از نوع Cortex-A520 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز. همچنین مجموعه پردازندههای این تراشه را واحد گرافیک Adreno 710 تکمیل میشود.
دوربین گوشی شیائومی ردمی نوت 14 پرو پلاس
نوبت به بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 14 پرو پلاس از نظر دوربین میشود، جایی که انتظارات بالایی از این میانرده پرمیوم میرود.
پیش بررسی این بخش، بد نیست درباره مشخصات دوربینهای این گوشی صحبت کنیم. مجموعه دوربینهای این گوشی شامل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، دوربین تلهفوتو ۵۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۲.۵ برابر و دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید میشود. دوربین سلفی در حفره پنل جلویی قرار گرفته که وضوح حسگر ۲۰ مگاپیکسلی دارد.
باتری و شارژ گوشی +Redmi Note 14 Pro
اغلب گوشیهای میانرده از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی لیتیوم پلیمری استفاده میکنند، ولی شیائومی برای میانرده ممتاز خود برای اولین بار نهتنها از باتری حجیمتری استفاده کرده، بلکه فناوری جدیدی را هم برای سلولهای داخل آن بهکار برده است.
ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس به باتری ۶۲۰۰ میلیآمپر ساعتی از نوع سیلیکونکربن مجهز شده که در برابر تغییرات دمایی مقاوم است و چرخه عمر بالاتری هم نسبت به باتریهای لیتیومی دارد.
این گوشی در استفادههای معمولی مانند وبگردی، تماشای فیلموسریال، عکاسی و اجرای بازیها به راحتی میتواند تا یک روز کامل کاربر را همراهی کند و حتی با کاهش استفاده امکان شارژدهی تا دو روز را هم خواهد داشت.
شاید این ذهنیت را داشته باشید که باتری با چنین ظرفیتی، زمان طولانی برای شارژ کامل نیاز خواهد داشت، ولی شرکت چینی برای رفع این نگرانی آداپتور ۹۰ واتی داخل جعبه میان رده خود قرار داده است.
با استفاده از آداپتور ۹۰ واتی، ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس در کمتر از یک ساعت به شارژ کامل میرسد که زمان مناسبی به حساب میآید.
آیا گوشی موبایل شیائومی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس ارزش خرید دارد؟
برای پاسخ به این سوال باید انتظارات خود را از خرید گوشی هوشمند بررسی کنید.
نوت ۱۴ پرو پلاس برخلاف برچسب قیمتی خود از سختافزار به مراتب ضعیفتری نسبت به رقبایش برخوردار است و اگر کاربری هستید که اجرای بازیها با تنظیمات گرافیکی بالا برایتان اهمیت دارد، این دستگاه مناسب شما نخواهد بود و بهتر است به سراغ پوکو F6 Pro بروید که تراشه پرچمدار اسنپدراگون هشت نسل دو دارد.
این میانرده نکات مثبتی نظیر کیفیت ساخت بالا، دوربینهای توانمند که عکسهای باکیفیتی ثبت میکند، نمایشگر باکیفیت و خمیده و باتری ماندگاری بالا که میتواند دو روز شارژدهی داشته باشد، دارد.
بنابراین اگر به دنبال گوشی میانرده هستید که تمام نیازهایتان را به نحو احسن برطرف کند گزینه خرید بسیار خوبی برایتان خواهد بود.